Fem tatueringar som du aldrig borde göra

Många av de som gör sin första tatuering fastnar för det direkt och vill göra fler men vilka motiv bör du under alla omständigheter undvika att göra? Vi har listat fem tatueringar som alltid är en dålig idé. Det första du bör tänka på är att din kropp kommer förändras under livets gång. Välj därför ett motiv som kommer se bra ut även när din hud börjar förlora sin fasthet. Ett av de motiv som du definitivt ska undvika är sådana som är väldigt politiska, åtminstone om det politiska budskap du vill tatuera in av många anses vara kontroversiellt.

Partners och trender

Ett annat klassiskt misstag är att tatuera in namnet på sin flickvän eller pojkvän. Det säger sig självt varför det inte är så smart; chansen finns ju att ni inte kommer vara ihop för resten av livet. Ytterligare en typ av motiv som du bör undvika är sådana som hör tätt ihop med en viss trend. Risken är nämligen att trenden går över och där går du med din omoderna tatuering. Välj ett tidlöst motiv! Eftersom tatueringen kommer sitta på dig resten av livet är det fördelaktigt att tänka över vilket motiv du faktiskt vill spendera resten av livet med.

Stötande motiv och band

Tatueringar som på något sätt kan verka stötande bör du i de flesta fall undvika. Det kan nämligen i vissa fall göra det svårt för dig att få jobb. Detta har också att göra med var du väljer att placera tatueringen. Undvik också att tatuera in sådant som är relaterat till ett band eller något annat du tycker om, eftersom smaken ofta förändras med tidens gång. Ställ dig själv frågan ”Kommer jag tycka om det här bandet när jag är 60 år?” Är svaret ja – kör! Annars, tänk en gång till, och välj ett annat motiv för din tatuering.

tatoosixten